fredag den 21. februar 2014

Ny side!

Så er der en ny side på bloggen. Den hedder "planteønskeseddel" og er at finde i fanerne øverst på siden. Jeg håber på med tiden at få rigtig mange forslag til uundværlige planter i nyttehaven.

God weekend derude!

Bornholmsk figen

Så har posten endelig været her med min pakke fra Fuglebjerggaard! Det er dermed tid til at løfte sløret for den første ting i pakken... Figenstiklinger!

Jeg har længe gerne ville i gang med nogle mere langsigtede projekter, og nu hvor vi har mindre end et år tilbage i lejligheden i Viby, er det ved at være på tide at sætte disse i gang. Det er her figenen kommer ind i billedet. Louise elsker friske figener, og vi elsker begge de tørrede. Derfor har jeg købt figenstiklinger, som der så forhåbentligt kommer mindst ét levedygtigt træ ud af. Det kan så få lov til at bo i en potte på altanen, indtil vi flytter næste år, hvor den så kan få en mere permanent plads. Så må vi se til den tid, om man kan tørre figener til noget der minder om dem, man kan købe i butikkerne, eller evt. noget meget bedre.

ENDELIG er min pakke kommet!
Sorten, jeg har købt, hedder Bornholmsk figen. Det skulle eftersigende være den eneste sort, der på friland kan give modne figener i Danmark. Stiklingerne er årsskud fra et voksent figentræ. De skal som andre stiklinger blot stikkes dybt ned i en potte med jord, som trykkes lidt fast omkring dem, og derefter holdes fugtig. Jeg sætter stiklingerne ned i siden af potten af den ene grund, at Camilla Plum siger, at de laver flere rødder, end hvis man satte dem midt i potten. Jeg har ikke den store erfaring med stiklinger endnu, så jeg skal ikke kunne sige, om det er sandt.

To figenstiklinger klar til at blive sat i en potte.
Når jeg om et år forhåbentligt har tre fine figentræer (der skulle have været tre stiklinger, den sidste bliver eftersendt), så skal de plantes ud, gerne op ad en syd- eller vestvendt mur, og så burde de kunne klare sig gennem de danske vintre evt. i starten hjulpet af lidt jorddække.

Figenstiklingerne har fået plads i vindueskarmen ved siden af stiklingerne af pengebladet fredløs.
Indtil videre har jeg placeret potten med stiklingerne i en sydvestvendt vindueskarm. Når vejret bliver lidt lunere, tænker jeg, at de skal ud på altanen at stå.

Nu er der kun tilbage at vente og håbe på at mindst én af stiklingerne får fat.

søndag den 9. februar 2014

I'm back! Om lidt...

Godt 2,5 måneder er der lige pludseligt gået siden sidste indlæg. Det er vist ikke så god blog-stil. Der skete bare lige det, at vi 5 dage efter mit sidste blogindlæg blev forældre til den dejligste lille pige. Det sluger som bekendt rigtig meget tid at blive forældre, og et par uger senere blev det lige eksamenstid oveni, så alt i alt har der ikke været særlig meget overskud til projekter og skriven om disse.

Nu er det efterhånden ved at krible i fingrene for at komme i gang i "haven" (læs: vindueskarm og altan). Den seneste uge har jeg stort set ikke lavet andet end at læse i mine havebøger og genset programmer som Camilla Plum - I Haven, alt imens jeg drømmer mig væk til den tid, hvor jeg bliver haveejer. Derfor har jeg været på besøg i Fuglebjerggaards netbutik for at købe lidt godter. I blandt indkøbskurvens varer er der også ingredienser til mere langsigtede projekter. Jeg glæder mig!!

Fortsættelse følger, når posten har leveret min pakke :-)